Giro 2022: Ritwinnaar Biniam Girmay naar ziekenhuis nadat kurk in oog schiet
dinsdag 17 mei 2022 om 20:00

Giro 2022: Ritwinnaar Biniam Girmay naar ziekenhuis nadat kurk in oog schiet

Update Biniam Girmay is na de podiumceremonie van de Giro d’Italia naar het ziekenhuis afgevoerd. De winnaar van de etappe naar Jesi raakte geblesseerd nadat hij de champagnefles probeerde te openen en de kurk in zijn oog schoot. Volgens media aan de finish kon hij niets meer zien door zijn linkeroog. Intussen is hij terug in het hotel. Morgen wordt beslist over zijn verdere deelname.

Girmay wist dinsdag de tiende etappe van de Giro te winnen na een spectaculaire finale, waarin hij het in de sprint won van Mathieu van der Poel. Voor de kopman van Intermarché-Wanty-Gobert was het zijn eerste ritzege in een grote ronde.


Update – Ploeg beslist morgen over verdere deelname Girmay

RCS Sport, wedstrijdorganisator van de Giro, bevestigde aan Cyclingnews dat Girmay ongeveer vijftien minuten na het incident werd onderzocht door zowel ploeg- als wedstrijdartsen, en dat werd besloten om hem naar het ziekenhuis te brengen. Daar onderging de Eritreeër aanvullende medische controles.

Intermarché-Wanty-Gobert bevestigde later aan RCS Sport dat Girmay is teruggekeerd naar het hotel van de ploeg en aan het uitrusten is. Het WorldTeam geeft vandaag geen medische update meer en neemt in de ochtend, in de aanloop naar de elfde etappe, of hij zijn eerste deelname aan de Giro d’Italia voortzet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.