Giro 2023: Coronagolf bij Soudal Quick-Step, nog eens vier renners geven op
foto: Cor Vos
woensdag 17 mei 2023 om 09:29

Giro 2023: Coronagolf bij Soudal Quick-Step, nog eens vier renners geven op

Soudal Quick-Step zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De Belgische formatie moest eerder al de opgave van Remco Evenepoel slikken, maar nu kampt de ploeg met een ware corona-uitbraak. Jan Hirt, Mattia Cattaneo, Josef Černý en Louis Vervaeke zijn positief op corona en verlaten dan ook de Giro.

Bij een nieuwe testronde kwamen maar liefst vier positieve coronagevallen aan het licht. Het gaat om Hirt, Cattaneo, Černý en Vervaeke. Deze renners kunnen niet meer verder en zo blijven er (voorlopig) maar drie coureurs van Soudal Quick-Step over in deze Giro. Ilan Van Wilder, Pieter Serry en Davide Ballerini testen voorlopig nog negatief op COVID-19.

“Na de positieve coronatest van Remco op zondagavond, hadden we op maandagochtend nog twee renners die zich niet goed voelden”, legt ploegarts Toon Cruyt uit op de website van Soudal Quick-Step. “Na een sneltest waren ze nog negatief op corona. Daarna hebben we een PCR-test uitgevoerd op de zeven coureurs, waarvan er vier positief bleken.”

“We zullen de overgebleven renners blijven monitoren. Dit doen we ook bij de nog aanwezige stafleden”, aldus Cruyt. De Giro d’Italia heeft nu al afscheid moeten nemen van maar liefst 31 renners.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.