Giro 2023: Eerste coronabesmetting is een feit, Clément Russo uit koers
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 11 mei 2023 om 10:58

Giro 2023: Eerste coronabesmetting is een feit, Clément Russo uit koers

We hebben er zes dagen op moeten wachten, maar de eerste coronabesmetting in de Giro d’Italia 2023 is een feit. Clément Russo zal niet aan de start verschijnen van de zesde etappe met start en finish in Napels. De Fransman testte deze ochtend positief op corona.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De positieve coronatest van Russo is de eerste tijdens de Giro d’Italia. Voor de start van de Italiaanse ronde waren er al wel meerdere coronagevallen. Zo moest Gino Mäder, een van de beoogde klassementsrenners van Bahrain Victorious, in extremis afhaken. Jumb0-Visma zag dan weer Tobias Foss, Robert Gesink en Jos Van Emden wegvallen.

Russo stond na vijf etappes 107e in het algemeen klassement, op bijna een half uur van rozetruidrager Andreas Leknessund. De 28-jarige Fransman was een belangrijke pion in de sprinttrein van David Dekker. Zo trok hij woensdag, in de rit naar Salerno, nog de sprint aan voor de Nederlander.

Russo is de vijfde uitvaller in deze Giro d’Italia, na Paul Lapeira (AG2R Citroën), Valerio Conti (Team Corratec-Selle Italia), Rémy Rochas (Cofidis) en Ramon Sinkeldam (Alpecin-Deceuninck).

[cf_dropouts edition=”409″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.