Giro 2023: Gevallen Andrea Vendrame kan wedstrijd ‘gewoon’ vervolgen
foto: Cor Vos
donderdag 11 mei 2023 om 12:50

Giro 2023: Gevallen Andrea Vendrame kan wedstrijd ‘gewoon’ vervolgen

Andrea Vendrame zal vandaag aan de start verschijnen van de zesde etappe van de Giro d’Italia. De Italiaan van AG2R Citroën was een van de grootste slachtoffers van de valpartij kort na de finish van de vijfde rit, maar kan – ondanks een ontwrichte schouder – verder.

De Italiaanse sprinter kon de gevallen Mark Cavendish en diens fiets niet meer ontwijken en viel hard tegen de hekken. Vervolgens werd de renner afgevoerd op een brancard, waardoor gevreesd werd voor een zware blessure. Het bleek een blessure aan zijn linkerschouder, waar een gewricht van zijn plek was geraakt. Daarnaast had hij meerdere wonden die gehecht moesten worden.

Vendrame dacht echter niet aan opgeven. “Ik zal mijn best doen om mezelf zo goed mogelijk te behandelen vanavond, met de medische staf. Ik hoop donderdag aan de start te staan, dat is mijn doel voor de komende uren. Het zou hartverscheurend zijn om te moeten vertrekken uit deze Giro”, liet hij enkele uren na zijn val weten.

En AG2R Citroën heeft nu goed nieuws: Vendrame is fit genoeg om vandaag aan de start te verschijnen van de zesde rit met start en finish in Napels.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.