Giro 2023: Remco Evenepoel excuseert zich bij Trek-renners na valpartij
foto: Cor Vos
donderdag 11 mei 2023 om 11:57

Giro 2023: Remco Evenepoel excuseert zich bij Trek-renners na valpartij

Vlak na zijn valpartij in de slotfase van de vijfde etappe van de Giro d’Italia was Remco Evenepoel nog zeer ontstemd, maar de wereldkampioen heeft gisteren ook al zijn excuses aangeboden bij Mads Pedersen en Alex Kirsch van Trek-Segafredo.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kirsch meldde zich na afloop van de vijfde etappe bij de ploegbus van Soudal Quick-Step, omdat hij in aanraking kwam met Remco Evenepoel bij diens tweede valpartij. De Luxemburger excuseerde zich voor de touché, maar volgens Trek-Segafredo-ploegleider Steven de Jongh had dat niet gehoeven.

Evenepoel heeft inmiddels ook de hand in eigen boezem gestoken en zijn excuses aangeboden. Dat heeft De Jongh laten weten aan Het Nieuwsblad. “Remco heeft zich geëxcuseerd bij Alex en Mads, nadat hij de beelden had gezien van bovenaf. Het was erg ongelukkig natuurlijk. En Remco was gefrustreerd vlak na die val.”

Evenepoel kwam in de vijfde etappe twee keer ten val. Omdat de laatste crash in de laatste drie kilometer gebeurde, verloor hij geen tijd in het algemeen klassement. De wereldkampioen heeft alleen wel veel pijn. “We zullen deze ochtend meer weten, maar één ding is zeker. Etappe zes zal een lastige etappe worden voor hem”, aldus ploegarts Toon Cruyt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.