Giro 2023: Evenepoel komt ten val door loslopende hond, schade lijkt mee te vallen
foto: Cor Vos
woensdag 10 mei 2023 om 13:34

Giro 2023: Evenepoel komt ten val door loslopende hond, schade lijkt mee te vallen

De Giro d’Italia is opgeschrikt door een valpartij van Remco Evenepoel. De wereldkampioen van Soudal Quick-Step kwam in de openingsfase van de vijfde etappe naar Salerno ten val. De crash werd veroorzaakt door een loslopende hond. Evenepoel bleef lang op de grond liggen, maar zit inmiddels weer op de fiets.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Met nog ruim 150 kilometer te gaan was er plots paniek binnen het kamp van Soudal Quick-Step. Wereldkampioen en topfavoriet Remco Evenepoel was namelijk betrokken bij een valpartij, veroorzaakt door een loslopende hond. Davide Ballerini ging als eerste tegen de grond en nam kopman Evenepoel mee in zijn val.

Heel even leek er zich een sportief drama te voltrekken, aangezien Evenepoel bleef liggen, maar de nummer twee in het klassement stapte uiteindelijk toch weer op zijn fiets. Evenepoel werd vervolgens door zijn ploeggenoten teruggebracht naar het peloton.

De kandidaat-eindwinnaar lijkt kortom met de schrik vrij te komen. Evenepoel knikte na zijn val al een keer opzichtig naar de camera om het thuisfront en zijn fans gerust te stellen.


Remco Evenepoel steekt zijn duim op – screenshot Eurosport

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.