Giro 2023: Samuele Battistella stapt uit ronde door ziekte
foto: Cor Vos
zaterdag 20 mei 2023 om 10:23

Giro 2023: Samuele Battistella stapt uit ronde door ziekte

Zoek niet meer naar Samuele Battistella in de Giro d’Italia. De Italiaanse renner van Astana Qazaqtsan is ziek en voelt zich niet meer fit genoeg om deel te nemen aan de veertiende etappe naar Cassano Magnago. Voor Battistella was het zijn derde grote ronde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Helaas zal Samuele Battistella vandaag niet meer in actie komen. Hij kampt met maag-en darmproblemen en heeft ook koorts”, laat zijn ploeg Astana Qazaqstan weten op sociale media. Verder voegen ze er nog aan toe dat Battistella wel negatief heeft getest op het coronavirus.

In de twaalfde etappe naar Rivoli zat Battistella nog mee in de vroege vlucht, maar de 24-jarige thuisrijder moest de rol lossen op een van de beklimmingen onderweg. Twintig minuten nadat Nico Denz zegevierde aan de streep na een sprint met drie, bolde Battistella als 94ste over de finish.

Battistella is de eerste renner die moet opgeven namens Astana Qazaqstan. Alleen Jumbo-Visma en Bahrain Victorious rijden daardoor nog met een voltallige selectie rond in de Ronde van Italië.

[cf_dropouts edition=”409″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.