Giro 2023: Senne Leysen enige Belg in selectie van Alpecin-Deceuninck
Oud-Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam - foto: Cor Vos
woensdag 3 mei 2023 om 14:43

Giro 2023: Senne Leysen enige Belg in selectie van Alpecin-Deceuninck

Alpecin-Deceuninck heeft haar selectie voor de Giro d’Italia 2023 naar buiten gebracht. De man die vorig jaar de Giro kleurde met een ritzege en een paar dagen roze trui, Mathieu van der Poel, ontbreekt dit keer. Wel heeft de ploeg plek ingeruimd voor Ramon Sinkeldam, Oscar Riesebeek, Senne Leysen en sprintkopman Kaden Groves.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Groves is een gevaarlijke klant in de sprintetappes. Hij boekte dit jaar al knappe ritzeges in de Ronde van Catalonië (in etappes met bijna 2.500 hoogtemeters) en een solozege in de zware Volta Limburg Classic. Dat maakt de Australische sprinter ook een outsider voor de paarse puntentrui.

Sinkeldam en Riesebeek zullen Groves daarbij assisteren, maar mogen ook hun eigen kans gaan in een ploeg met verder vooral vrijbuiters. Alexander Krieger en de Italianen Kristian Sbaragli, Stefano Oldani en Nicola Conci maken het achttal compleet. Oldani wist vorig jaar nog een Giro-rit te winnen vanuit de ontsnapping.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.