Giro 2023: Team DSM raakt zieke Harm Vanhoucke kwijt
foto: Cor Vos
donderdag 18 mei 2023 om 15:46

Giro 2023: Team DSM raakt zieke Harm Vanhoucke kwijt

De Giro d’Italia gaat verder zonder Harm Vanhoucke. De Belg van Team DSM heeft tijdens de twaalfde etappe ziek opgegeven. Vanhoucke gaf voor de start al aan dat hij zich niet fit voelde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het gaat niet zo goed met me. Ik voel me al vier dagen ziek. Maagproblemen”, klonk het vanochtend in gesprek met Cycling Pro Net. “In deze weersomstandigheden wordt iedereen ziek, met al die vuiligheid op de weg. Het is lastig om gezond te blijven. Ik hoop dat ik deze week kan overleven, maar ik bekijk het echt dag per dag.”

Uiteindelijk hield Vanhoucke nog goed honderd kilometer vol in de etappe van Bra naar Rivoli, maar op zestig kilometer van de finish gaf hij er de brui aan. Hij is de vierde opgever deze donderdag. Alessandro Covi ging na zijn val van woensdag niet meer van start, Kaden Groves en Mikaël Chérel stapten eerder in de rit al af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.