Giro 2023: Veelbesproken valpartij dwingt Alessandro Covi tot opgave
foto: Cor Vos
donderdag 18 mei 2023 om 09:59

Giro 2023: Veelbesproken valpartij dwingt Alessandro Covi tot opgave

Alessandro Covi zal vandaag niet aan de start verschijnen van de twaalfde etappe van de Giro d’Italia. De Italiaan van UAE Emirates kwam gisteren ten val in de elfde rit naar Tortona en is niet in staat om zijn weg te vervolgen. Covi moet zelfs vrezen voor een breuk in zijn heiligbeen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een relatief rustige elfde etappe van de Giro d’Italia werd opgeschrikt door een opgave van een van de topfavorieten voor de eindzege. Op helikopterbeelden was te zien hoe Alessandro Covi van UAE Emirates weggleed in een natte afdaling. De Italiaan nam rozetruidrager Geraint Thomas, Tao Geoghehan Hart, Pavel Sivakov en Primož Roglič mee in zijn val.

Thomas en Roglič konden al snel weer verder, maar Hart moest met een gebroken heup de strijd staken. Covi kroop wel weer op de fiets en slaagde erin om de finish te bereiken, maar dit is ook meteen zijn laatste wapenfeit in deze Giro. De Italiaan heeft te veel last van zijn opgelopen blessures. “Hij heeft ook een mogelijke breuk in zijn heiligbeen. Hij is niet in staat om zijn weg te vervolgen in deze Giro. Hij keert nu terug naar huis voor definitieve onderzoeken”, klinkt het vanuit de ploeg.

Covi was in de bergen een belangrijke helper voor João Almeida, de klassementskopman van UAE Emirates. De 24-jarige Covi, vorig jaar nog winnaar van een Giro-rit met aankomst op de Passo Fedaia, is alweer de 37ste uitvaller in deze Ronde van Italië.

[cf_dropouts edition=”409″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.