Giro 2024: Astana Qazaqstan ziet nog een renner opgeven
Vadim Pronskiy op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 09:54

Giro 2024: Astana Qazaqstan ziet nog een renner opgeven

Astana Qazaqstan zal vandaag met slechts vijf renners beginnen aan de loodzware vijftiende etappe van de Giro d’Italia. Vadim Pronskiy kan wegens ziekte zijn weg niet meer vervolgen, zo meldt de Kazachse formatie op X.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 25-jarige Pronskiy stond na veertien etappes 56ste in het algemeen klassement, op ruim een uur van rozetruidrager Tadej Pogacar. De Kazach werd gisteren 94ste in de tweede en laatste individuele tijdrit van de Giro. Dit blijkt ook meteen zijn laatste wapenfeit. Pronskiy is al de 25ste opgever in de Ronde van Italië.

Pronskiy is alweer de derde renner van Astana Qazaqstan die moet opgeven wegens ziekte. Eerder nam de ploeg al afscheid van klassementsrenner Alexey Lutsenko en sprinter Max Kanter. Lorenzo Fortunato, Davide Ballerini, Henok Mulubrhan, Christian Scaroni en Simone Velasco zijn nog wel in koers.

Voor Pronskiy is het overigens de eerste keer dat hij de Giro d’Italia niet zal uitrijden. Bij zijn drie eerdere Giro-deelnames (in 2021, 2022 en 2023) bereikte hij wel telkens de eindbestemming.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.