Giro 2024: Biniam Girmay geeft op na twee valpartijen
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 15:45

Giro 2024: Biniam Girmay geeft op na twee valpartijen

Biniam Girmay heeft na amper vier etappes moeten opgeven in de Giro d’Italia. De Eritreeër van Intermarché-Wanty ging op weg naar Andora maar liefst twee keer onderuit. De tweede valpartij bleek er te veel aan voor de aangeslagen Girmay.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het peloton werd met nog goed zeventig kilometer te gaan opgeschrikt door een valpartij van meerdere renners. Onder meer Matteo Trentin, Ben O’Connor, Damien Touzé en Biniam Girmay gingen in natte en verraderlijke omstandigheden onderuit. De gevallen renners konden hun weg wel weer vervolgen, al had Girmay zichtbaar veel last van zijn val.

De rappe renner van Intermarché-Wanty – die gisteren nog derde werd in de eerste sprintrit naar Fossano – bleef een tijdje langs de kant van de weg staan. Girmay was zichtbaar aangeslagen, maar stapte uiteindelijk toch weer op zijn fiets. In zijn poging om weer terug te keren in de koers, nam hij echter iets te veel risico in een bocht en schoof hij op hoge snelheid nogmaals onderuit.

Deze tweede valpartij bleek ook meteen zijn laatste ‘wapenfeit’ in de 107e Ronde van Italië, want Girmay bleek nu niet meer in staat om zijn weg te vervolgen. Zo ziet Intermarché-Wanty zijn kopman al na amper vier etappes in de remmen knijpen. Girmay maakte de voorbije dagen een goede indruk, zowel bij de tussensprints als in de eerste eindsprint in Fossano.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Girmay te maken krijgt met pech en fysieke malheur. In Dwars door Vlaanderen kwam hij ook al hard ten val, waardoor hij niet zijn gebruikelijke niveau wist te halen in de Ronde van Vlaanderen, een van zijn hoofddoelen in het voorjaar.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.