Giro 2024: Clément Davy (Groupama-FDJ) knijpt in de remmen
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 11:55

Giro 2024: Clément Davy (Groupama-FDJ) knijpt in de remmen

De 26ste opgave in de Giro d’Italia 2024 is helaas een feit. Clément Davy begon vandaag nog wel aan de vijftiende etappe naar Livigno, maar de Fransman van Groupama-FDJ kneep al vroeg in de remmen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Davy kwam op de eerste gecategoriseerde beklimming van de dag, naar Lodrino (7,3 km aan 4,5%), al in de problemen. De 25-jarige Fransman was de eerste geloste renner in beeld. Niet veel later besloot de renner zelfs de handdoek te gooien.

Davy is de eerste renner van Groupama-FDJ die moet opgeven in de Ronde van Italië. De Franse formatie is nu dus nog met zeven renners in koers: Laurence Pithie, Lewis Askey, Cyril Barthe, Lorenzo Germani, Olivier Le Gac, Fabian Lienhard en Enzo Paleni.

Voor de start van de vijftiende etappe kwam Astana Qazaqstan al met slecht nieuws: Vadim Pronskiy kon wegens ziekte zijn weg niet meer vervolgen in de Giro, zo meldde de Kazachse formatie op X.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.