Giro 2024: Daags na opgave Girmay raakt Intermarché-Wanty nog een renner kwijt
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 8 mei 2024 om 15:06

Giro 2024: Daags na opgave Girmay raakt Intermarché-Wanty nog een renner kwijt

Adrien Petit is in de vijfde etappe van de Giro d’Italia uit koers gestapt. De opgave van de Fransman betekende de tweede uitvaller in twee dagen voor Intermarché-Wanty, dat dinsdag ook al kopman Biniam Girmay kwijtraakte na twee valpartijen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Petit stapte in de etappe van Genoa naar Lucca, op ongeveer 100 kilometer voor de finish, uit de koers. Volgens Eurosport-commentator Jens Voigt kende Petit een heel slechte dag en besloot hij op de Passo del Bocca de handdoek in de ring te gooien. Hij stapte in de ploegleiderswagen van Aike Visbeek en verliet zo de koers.

Na de opgave van Petit staat het aantal uitvallers in de Giro d’Italia op zeven. Intermarché-Wanty is de eerste ploeg die twee renners is kwijtgeraakt.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.