Giro 2024: dsm-firmenich PostNL moet verder zonder Fabio Jakobsen
foto: Cor Vos
donderdag 16 mei 2024 om 11:02

Giro 2024: dsm-firmenich PostNL moet verder zonder Fabio Jakobsen

Fabio Jakobsen gaat vandaag niet meer van start in de Giro d’Italia. De Nederlandse sprinter kwam gisteren in de eindsprint van de elfde etappe hard ten val. Jakobsen liep daarbij geen breuken op, maar ondervindt te veel last van de naweeën van de crash.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is jammer dat ik de wedstrijd op deze manier moet verlaten. Ik begon me voor de val juist weer wat beter te voelen en keek ernaar uit om met het team voor resultaten te strijden. Ik heb nu echter behoorlijk veel pijn na mijn crash. Ik zal nu uitrusten en herstellen, om dan met de ploeg verder te bouwen richting mijn komende doelen. Ik wens de jongens nog veel succes in deze Giro. Ik zal ze thuis aanmoedigen.”

“Zoals we gisteren al zeiden, heeft Fabio bij zijn val snij- en schaafwonden opgelopen, maar zijn er geen breuken aan het licht gekomen. Het was echter wel een harde klap en de pijn is van de ene op de andere dag verergerd”, legt ploegarts Laurens Kapelle uit. “In het belang van zijn gezondheid zal hij dan ook niet aan de etappe van vandaag beginnen en naar huis gaan om uit te rusten en te herstellen.”

Ploegleider Matt Winston baalt van het uitvallen van Jakobsen. “Fabio had het aanvankelijk erg lastig in de Giro, maar hij kwam er goed door. Hij was de afgelopen dagen al belangrijk in dienst van Romain (Bardet, red.) en we hadden goede hoop voor de komende sprintetappes. Het is jammer dat hij de race nu moet verlaten. We wensen hem een spoedig herstel.”

Eerder verloor dsm-firmenich PostNL ook al Bram Welten, voor wie een belangrijke rol was weggelegd in de sprinttrein van Jakobsen. De ploeg kan nog wel rekenen op Romain Bardet, Tobias Lund Andresen, Chris Hamilton, Gijs Leemreize, Julius van den Berg en Kevin Vermaerke.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.