Giro 2024: Intermarché-Wanty komt met ‘geruststellend nieuws’ over gevallen Girmay
Biniam Girmay heeft duidelijk last van zijn val - foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 08:29

Giro 2024: Intermarché-Wanty komt met ‘geruststellend nieuws’ over gevallen Girmay

Biniam Girmay heeft dinsdag – na amper vier etappes – moeten opgeven in de Giro d’Italia. De Eritreeër van Intermarché-Wanty ging op weg naar Andora liefst twee keer onderuit. De tweede valpartij bleek er te veel aan voor de aangeslagen Girmay, maar de schade lijkt mee te vallen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Belgische formatie heeft het in een persbericht over ‘geruststellend nieuws.’ “Na twee valpartijen werd Biniam Girmay naar het ziekenhuis overgebracht voor diepgaande onderzoeken om een exacte diagnose te stellen en eventuele verwondingen te ontdekken. De komende dagen zullen we de gedetailleerde resultaten kennen. Biniam is intussen verenigd met het team en kan op de morele steun van al zijn ploeggenoten en stafleden rekenen om te herstellen”, laat ploegarts Fabien Cardinale weten.

Het peloton werd in de vierde etappe naar Andora met nog goed zeventig kilometer te gaan opgeschrikt door een valpartij van meerdere renners. Onder meer Matteo TrentinBen O’Connor, Damien Touzé en Biniam Girmay gingen in natte en verraderlijke omstandigheden onderuit. De gevallen renners konden hun weg wel vervolgen, al had Girmay zichtbaar veel last van zijn val.

Girmay verbijt de pijn – foto: Cor Vos

De rappe renner van Intermarché-Wanty bleef een tijdje langs de kant van de weg staan. Girmay was zichtbaar aangeslagen, maar stapte uiteindelijk toch weer op zijn fiets. In zijn poging om weer terug te keren in de koers, nam hij wellicht iets te veel risico in een bocht en schoof hij op hoge snelheid nogmaals onderuit. Het bleek ook meteen zijn laatste ‘wapenfeit’ in de 107e Ronde van Italië, want Girmay bleek nu niet meer in staat om zijn weg te vervolgen.

“Hij kent weer gigantische pech, natuurlijk”, leeft ploegleider Steven De Neef mee met de onfortuinlijke Girmay. “Hij was naar de Giro gekomen om de puntentrui te pakken. Hij wilde hier ook groeien richting de Tour. Nu is het toch maar een somber scenario”, geeft de oud-wielrenner aan bij Sporza.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.