Giro 2024: Jan Tratnik getroffen door keel- en neusklachten in openingsweek
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 11:56

Giro 2024: Jan Tratnik getroffen door keel- en neusklachten in openingsweek

Visma | Lease a Bike kan terugkijken op een goede openingsweek van de Giro d’Italia met kopman Cian Uijtdebroeks, maar de keerzijde van de medaille is dat pech de ploeg achtervolgt. Robert Gesink en Christophe Laporte zijn al uit koers gestapt na valpartijen en Jan Tratnik blijkt nu ook nog ziekjes geweest te zijn eerder deze week.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Na de gravelrit werd ik een beetje ziek”, vertelde Tratnik voor de start van de negende etappe aan Eurosport. “Het was niet heel serieus, maar ik had wat last van mijn keel en neus. Dat was wel een beetje vervelend. […] Ik zit nu op 99% wat betreft mijn gezondheid, dus wil ik liever wat rustiger aan doen om te herstellen, want de komende twee weken worden heel zwaar. Hopelijk wordt het een wat rustigere dag.”

De Sloveen van Visma | Lease a Bike heeft zich nog niet heel veel laten zien in de Giro. Dat heeft zo zijn redenen, zegt hij. “Ik heb vooral een helpersrol gehad. In de eerste twee etappes moest ik zo lang als mogelijk bij Cian blijven en daarna drie etappes werken voor Olav Kooij. In de gravelrit kreeg ik wel een vrije rol, maar heb ik mij wat misrekend en te veel energie verspild in het vlakke stuk”, aldus Tratnik.

“Gisteren was opnieuw een zware rit. Ik probeerde wel mee te springen in de vlucht, maar zonder succes. En als ik niet mee in de ontsnapping zit, dan moet ik Cian zo goed als mogelijk steunen. Tot nu toe gaat alles perfect met hem. Maar we kijken ook zeker nog naar de kansen op ritzeges”, geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.