Giro 2024: Jasper Stuyven maakt rentree, geen verrassingen in selectie Lidl-Trek
maandag 29 april 2024 om 13:02

Giro 2024: Jasper Stuyven maakt rentree, geen verrassingen in selectie Lidl-Trek

Lidl-Trek heeft bekendgemaakt met welke acht renners zal starten in de Giro d’Italia. In de selectie zitten alle verwachte namen, onder wie sprinter Jonathan Milan, klimmer Juan Pedro López en Jasper Stuyven, die zijn rentree maakt na zijn val in Dwars door Vlaanderen. Daan Hoole zorgt voor een Nederlands tintje.

Jonathan Milan won vorig jaar een rit en de paarse puntentrui in de Giro d’Italia. Dit jaar is hij ook goed op dreef. Zo schreef hij al twee sprintritten op zijn naam in Tirreno-Adriatico, waar hij onder meer Jasper Philipsen vloerde. In de daaropvolgende kasseiklassiekers kwam Milan ook goed voor de dag, totdat hij viel in Parijs-Roubaix. De 23-jarige krachtpatser liep bij die schuiver ‘vermoedelijk’ een lichte hersenschudding op, maar al met al viel de schade nog mee. In de Giro wordt hij bijgestaan door onder meer Hoole, Simone Consonni en Edward Theuns.

“Milan zal onze kopman in de sprints zijn”, vertelt ploegleider Gregory Rast op de site van Lidl-Trek. “De puntentrui winnen, is iets wat hij opnieuw kan proberen. We kennen zijn potentieel, maar we kunnen de sterke concurrentie niet negeren. Zij zullen het ons ongetwijfeld moeilijk gaan maken. Daarom wordt Jonny bijgestaan door Theuns en Consonni. We hebben in het eerste deel van het seizoen gezien dat die trein erg goed werkte.”

Juan Pedro López zal voor Lidl-Trek moeten scoren in de bergen. De Spanjaard was onlangs de beste in de Tour of the Alps, wat bewijst dat hij zeker in vorm is. Amanuel Ghebreigzabhier en Andrea Bagioli kunnen ook goed uit de voeten op lastig terrein. Laatstgenoemde eindigde vorig jaar nog als tweede in de Ronde van Lombardije, maar in de eerste maanden van 2024 kon de Italiaan nog niet imponeren.

Rentree Stuyven
Naast de genoemde namen, staat dus ook Jasper Stuyven aan de start. Hij rijdt zijn eerste wedstrijd sinds eind maart. De Belg was bezig aan een goed voorjaar, tot hij hard ten val kwam in Dwars door Vlaanderen. Daarbij brak hij zijn sleutelbeen, waardoor hij de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix moest missen. Stuyven liet echter al snel weten dat hij dacht dat de Giro haalbaar zal zijn. Dat blijkt nu inderdaad het geval.

Stuyven zal, in dienst van Milan, ook een belangrijke rol krijgen in de sprintritten, vertelt Rast. “Zijn conditie was eind maart heel goed. De tijd om te herstellen richting de Giro was minimaal, maar het team en Jasper zelf waren heel gemotiveerd om hem aan de start te krijgen. De eerste week kan hij gebruiken om eventueel verloren vertrouwen terug te vinden. Daarna kan hij voor zijn eigen kansen gaan en helpen in de lead-out voor Jonny.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.