Giro 2024: Madis Mihkels en Jenthe Biermans komen na valpartij met schrik vrij
Roel van Sintmaartensdijk ontfermt zich over de gevallen Mihkels - foto: Cor Vos
donderdag 16 mei 2024 om 08:56

Giro 2024: Madis Mihkels en Jenthe Biermans komen na valpartij met schrik vrij

De elfde etappe van de Giro d’Italia eindigde in een massasprint, die werd ontsierd door een valpartij. Fabio Jakobsen, Madis Mihkels en Jenthe Biermans waren de belangrijkste slachtoffers. Gisteren werd al bekend dat Jakobsen niks heeft gebroken, maar ook bij Mikhels en Biermans is de schade te overzien.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de beelden is te zien hoe Intermarché-Wanty-sprinter Madis Mihkels ingesloten raakt tussen een renner van Cofidis en Astana Qazaqstan. Daarbij komt hij ten val en valt hij naar rechts, precies tegen Jakobsen en zijn ploegmaat Tobias Lund Andresen aan. Jenthe Biermans van Arkéa-B&B Hotels reed nog op hen in en viel ook. Het gebeurt precies langs de hekken, maar Jakobsen lijkt die hekken niet te raken in zijn val.

dsm-firmenich PostNL liet al vrij snel weten dat Jakobsen geen breuken heeft opgelopen bij de valpartij in de elfde etappe van de Ronde van Italië. Na zijn crash is hij uit voorzorg nog onderzocht op breuken, maar daar is niets aan het licht gekomen. Wel heeft hij meerdere snij- en schaafwonden.

Geen serieuze blessures
Inmiddels is er ook goed nieuws te melden over Mihkels en Biermans. De Est heeft ‘geen serieuze blessures’ overgehouden aan zijn val en zal vandaag aan de start verschijnen van de elfde etappe, zo meldt zijn ploeg Intermarché-Wanty. Biermans komt er dan weer vanaf met ‘schaafwonden aan zijn rechterelleboog -en heup, maar er zijn geen breuken”, zo laat Arkéa-ploegleider Mickael Leveau weten in een persbericht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.