Giro 2024: Phil Bauhaus geeft op omdat zijn ploeg geen sprintkansen meer ziet
foto: Cor Vos
zaterdag 18 mei 2024 om 09:56

Giro 2024: Phil Bauhaus geeft op omdat zijn ploeg geen sprintkansen meer ziet

Phil Bauhaus zal niet van start gaan in de veertiende etappe van de Giro d’Italia. Zijn ploeg Bahrain Victorious geeft op sociale media aan dat er in de resterende acht etappes geen kansen meer voor de sprinter liggen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Na vier noteringen in de top-10 in een lastige Giro d’Italia, zal onze sprinter Bauhaus vandaag niet starten in de tijdrit. De laatste acht ritten liggen hem niet. We hebben met dat in het achterhoofd besloten dat wel hem willen laten focussen op zijn volgende koersen en doelen. Phil genoot ervan om hier te zijn en wil iedereen bedanken”, klinkt het.

Vrijdag eindigde de Duitser nog als derde in de rit naar Cento. In etappe vier sprintte Bauhaus ook al naar een podiumplaats. In de derde week staan er nog twee vlakke ritten op het menu, maar zijn team ziet dat blijkbaar niet als sprintkansen. Bauhaus is daardoor al de 23ste opgever.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.