Giro 2024: Prijs voor de Superstrijdlust gaat naar Julian Alaphilippe
Julian Alaphilippe won op indrukwekkende wijze een rit in de Giro - foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 14:58

Giro 2024: Prijs voor de Superstrijdlust gaat naar Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe is verkozen tot meest strijdlustige renner van de Giro d’Italia 2024. De Fransman van Soudal Quick-Step liet zich de voorbije drie weken vaak zien in de aanval en hield er een ritzege aan over. Alaphilippe won op gedenkwaardige wijze namelijk de twaalfde etappe naar Fano.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een van de belangrijkste conclusies na de 107e Giro d’Italia? Julian Alaphilippe is nog lang niet klaar op het allerhoogste niveau. De inmiddels 31-jarige Fransman werd jarenlang bejubeld en overladen met schouderklopjes, maar na zijn tweede wereldtitel in Leuven kwam de klad erin.

Valpartijen, fysieke malheur en tegenvallende prestaties: de renner van Soudal Quick-Step zag de laatste jaren de keerzijde van de medaille. De Franse publiekslieveling werd voorbijgereden door een nieuwe generatie aan superkampioenen en kreeg de nodige kritiek te verduren.

Sportieve revanche
Niet in het minst van zijn eigen teammanager, Patrick Lefevere, die zich in de media een aantal keer kritisch uitliet over zijn poulain. Alaphilippe leek op weg naar de uitgang, maar de rasaanvaller liet in de Giro zijn benen weer eens spreken. De tweevoudig wereldkampioen antwoordde met de pedalen, viel de voorbije weken naar hartenlust (Alaphilippe zat liefst zeven keer mee in de vroege vlucht) aan en wist zichzelf te belonen door op een indrukwekkende manier te zegevieren in de rit naar Fano.

En het bleef niet bij een ritzege, want Alaphilippe mocht zondag na de slotetappe in Rome ook nog het eindpodium op. De smaakmaker werd door de organisatie van de Giro d’Italia namelijk uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.