Giro 2024: Schrappen Stelvio blijkt juiste keuze, flinke sneeuwbui op top
foto's: Bergfex
dinsdag 21 mei 2024 om 11:28

Giro 2024: Schrappen Stelvio blijkt juiste keuze, flinke sneeuwbui op top

Hoe het parcours van etappe 16 van de Giro d’Italia eruit ziet is kort voor de start onduidelijk vanwege onstuimig weer in de Alpen. Vorige week schrapte de Giro-organisatie de Stelvio al uit het parcours en dat blijkt in ieder geval een goede keuze te zijn geweest, want op webcam-beelden is te zien dat het flink aan het sneeuwen is op de hoogste geasfalteerde pas van Italië.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Met op het moment van schrijven nog minder dan een uur voor de geplande start van de zestiende etappe van de Giro d’Italia, is nog altijd niet duidelijk hoe het parcours eruit ziet. Vorige week schrapte de organisatie de Passo dello Stelvio uit het parcours, waarvoor de Umbrailpas in de plaats kwam.

Het schrappen van de Stelvio is in ieder een goede keuze gebleken, want een webcam op de 2.757 meter hoge bergpas toont dat het al vrijwel de hele ochtend flink aan het sneeuwen is. Gister scheen de zon nog en was er een flink pad zichtbaar in de sneeuw, maar vandaag is alles weer onder een witte deken verdwenen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.