Giro 2024: Sprinter Max Kanter gaat niet meer van start
Foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2024 om 08:32

Giro 2024: Sprinter Max Kanter gaat niet meer van start

Max Kanter zal niet meer op de fiets stappen in de tiende Girorit. De Duitse sprinter van Astana Qazaqstan voelde zich tijdens de etappe naar Napels al niet goed meer en hoopte op de rustdag te herstellen, maar tevergeefs.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De ploegdokter heeft hem na de wedstrijd gecheckt en op de rustdag opnieuw. Daaruit moeten we concluderen dat hij de wedstrijd niet kan voortzetten”, klinkt het in een statement van de ploeg op X.

Kanter kampt met een acute virale infectie van de longen, gecombineerd met koorts. Na tien Giroritten is hij al de vijftiende uitvaller in de Giro d’Italia van 2024.

Opvallend genoeg haalde Kanter in de rit voor de rustdag zijn beste resultaat van de week, met een tiende plek in de eindsprint. Twee weken voor de Giro won hij een rit in de Ronde van Turkije, waardoor hij ook sprintkopman werd in de Giro.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.