Giro 2024: Stupid Cofidis! Calmejane niet blij met koersgedrag Franse formatie
Calmejane in de aanval - foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 12:25

Giro 2024: Stupid Cofidis! Calmejane niet blij met koersgedrag Franse formatie

Een opvallend moment in de beginfase van de vijftiende etappe van de Giro d’Italia. Lilian Calmejane slaagde erin om weg te rijden uit het peloton en kon zo goede zaken doen in de strijd om de bergtrui. Simon Geschke was niet mee en dus kregen zijn ploeggenoten van Cofidis de opdracht om op kop te rijden. Dit schoot bij Calmejane duidelijk in het verkeerde keelgat.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Waarom? Tadej Pogacar gaat met 104 punten ruimschoots aan de leiding in het bergklassement, maar Simon Geschke mag als de nummer twee in de stand (met 59 punten) rondkoersen in de blauwe trui. Lilian Calmejane van Intermarché-Wanty wist in de eerste veertien etappes 32 bergpunten te verzamelen en kon zo op papier een bedreiging vormen voor Geschke.

En dus besloot Cofidis, de ploeg van de ervaren Duitser, tempo te maken in het peloton. Dit zorgde voor de nodige irritatie bij Calmejane en dus liet de Fransman zijn frustraties de vrije loop. ‘Stupid Cofidis!’, riep hij naar de volgwagen van Astana Qazaqstan Team. Ook zijn eigen ploegleiding moest het ontgelden.

Calmejane rijdt momenteel nog altijd voorop in de rit naar Livigno, maar een zeer omvangrijke achtervolgende groep – met zijn ‘grote vriend’ Geschke – lijkt de aansluiting te maken.


Volg de vijftiende etappe van de Giro d’Italia in ons liveblog 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.