Giro 2024: Tadej Pogacar nu volledig in het roze
foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 13:21

Giro 2024: Tadej Pogacar nu volledig in het roze

Er was de afgelopen dagen veel te doen over de ongewone kleurencombinatie van rozetruidrager Tadej Pogacar. De renner van UAE Emirates reed maandag met een paarse broek, startte een dag later na inmenging van de UCI met een zwarte broek en koerst vandaag volledig in het roze.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was een opvallend beeld tijdens de derde etappe van de Giro d’Italia. Klassementsleider Pogacar reed met een paarse broek naar finishplaats Fossano. Het bleek een eerbetoon aan de spelers van Torino FC, die in 1949 om het leven kwamen bij een vliegramp. De paarse broek vormt een verwijzing naar de granaatrode kleding waarin dit zeer succesvolle elftal hun wedstrijden speelde.

Dit schoot de UCI in het verkeerde keelgat. Volgens de internationale wielerunie was het namelijk in strijd met de regels. Enkele UCI-commissarissen waren helemaal niet opgezet met de ongewone kleurencombinatie van de Sloveense leider. Niet alleen belden ze naar UAE Emirates op maandagavond, volgens Cyclingnews waarschuwde men de ploeg ook dat Pogacar gediskwalificeerd zou worden als hij opnieuw met de paarse broek zou rijden in de etappe naar Andora.

En dus reed de rozetruidrager dinsdag in de vierde etappe weer in een normale combinatie van een (zwarte) broek en een (roze) shirt. Dit blijkt echter ook van korte duur, want Pogacar is vandaag te bewonderen in een volledig roze outfit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.