Giro 2024: Tadej Pogacar vloog met bizarre snelheden omhoog op Passo di Foscagno
foto: Cor Vos
maandag 20 mei 2024 om 09:58

Giro 2024: Tadej Pogacar vloog met bizarre snelheden omhoog op Passo di Foscagno

De beelden spraken eigenlijk al voor zich. Tadej Pogacar vloog zondag, tijdens de finale van de vijftiende rit in de Giro d’Italia. De cijfers op X-account ammattipyöräily bevestigen nu dat de Sloveen ontiegelijk hard omhoog reed op de Passo di Foscagno.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogacar trok ten val aanval op 6,16 kilometer van de top van de Passo di Foscagno, de voorlaatste beklimming van de dag. Hij had vervolgens dertien minuten en 7 seconden nodig om de top te bereiken, goed voor een gemiddelde snelheid van 28,18 (!) kilometer per uur. En dat bij een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan zes procent gemiddeld.

Vooral het verschil met de concurrentie spreekt boekdelen. Romain Bardet bleef nog het dichtst in de buurt, maar ook de Fransman verloor in relatief korte tijd al een minuut en 43 seconden. Zijn gemiddelde snelheid lag daardoor meer dan drie kilometer per uur lager dan die van Pogacar. De andere favorieten, zoals Geraint Thomas en Daniel Felipe Martínez, verloren nog veel meer terrein. In 6,16 kilometer moesten zij twee minuten en 19 seconden prijsgeven. Hun gemiddelde snelheid lag op 23,95 kilometer per uur.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.