Giro 2024: Thomas, Arensman en Ganna speerpunten INEOS Grenadiers
Thymen Arensman - foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2024 om 12:19

Giro 2024: Thomas, Arensman en Ganna speerpunten INEOS Grenadiers

INEOS Grenadiers heeft als eerste ploeg zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de Giro d’Italia (4-26 mei). De Britse formatie trekt met een – op papier – zeer sterke formatie naar de start in Venaria Reale. Geraint Thomas en Thymen Arensman zijn de aangewezen renners voor het klassement, Filippo Ganna zal zich richten op de tijdritten.

De inmiddels 37-jarige Thomas was vorig jaar nog tweede in de Giro – nadat hij op de voorlaatste dag uit de roze trui werd gereden door de latere eindwinnaar Primoz Roglic. Dit jaar moet de Welshman het opnemen tegen niemand minder dan Tadej Pogacar. “Ik heb een goede voorbereiding achter de rug. Alles is perfect volgens schema verlopen. Ik wil in de best mogelijke vorm beginnen aan de Giro”, blikt hij vooruit in een perscommuniqué.

“We hebben een sterke ploeg, met dezelfde kern als vorig jaar. We hebben samen veel tijd doorgebracht op trainingskamp en weten wat we moeten doen. We zijn allemaal super gemotiveerd. Tadej Pogacar is natuurlijk de favoriet. Hij kan bovendien rekenen op een sterke ploeg en dat zal de dynamiek van de wedstrijd veranderen. Dit betekent echter ook dat alle ogen op hem gericht zullen zijn. Ons plan is om agressief te koersen, om zo de druk te verhogen en tijd te pakken.”

Geraint Thomas kwam vorig jaar nog dicht bij de eindzege in de Giro – foto: Cor Vos

Thomas vormt een klassementstandem met Thymen Arensman. De 24-jarige Nederlander maakt zich op voor zijn derde Giro-deelname. Vorig jaar kwam hij in het klassement al tot een zesde plek. “Hij keert terug om een cruciale rol te spelen in de bergen voor Thomas”, schetst zijn Britse werkgever. “Met deze gevarieerde ploeg kunnen we koersen zoals we graag willen. We weten waar we druk moeten zetten en waar de kansen liggen.”

De selectie bestaat verder uit de eerder genoemde Filippo Ganna, Tobias Foss, Magnus Sheffield, Jhonatan Narváez, Connor Swift en diens neef Ben Swift. Renners die in staat zijn om de kopmannen uit de problemen te houden, maar Ganna en Sheffield zullen ook mikken op de twee tijdritten. De van een hersenschudding herstelde Narváez is als potentiële rittenkaper dan weer een gevaarlijke klant in de heuveletappes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.