Giro 2024: Tim Merlier raakt tweede plaats kwijt nadat hij van lijn afwijkt in sprint
foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 17:26

Giro 2024: Tim Merlier raakt tweede plaats kwijt nadat hij van lijn afwijkt in sprint

Tim Merlier is zijn tweede plaats in de elfde etappe van de Giro d’Italia kwijtgeraakt. Dat meldt de organisatie ruim een half uur na de finish. Zijn manoeuvre in de massasprint, waarbij hij van het midden van de rijbaan naar de rechterkant ging, is door de jury beoordeeld als strafbaar. Merlier wordt daardoor gedeklasseerd en teruggezet naar de laatste plaats in het peloton.

Merlier ging de sprint vroeg aan en koos ervoor om op dat moment langs de hekken te sprinten. Daarmee hinderde hij de opkomende Juan Sebastián Molano, die zijn benen stil moest houden en een goede uitslag kon vergeten. Merlier werd nog ingehaald door de uiteindelijke ritwinnaar Jonathan Milan en werd zelf tweede, maar die plaats is hij dus kwijt.

Kaden Groves profiteert van de straf en is nu tweede in de daguitslag. Giovanni Lonardi was vierde en schuift op naar de derde plaats.

‘Ik ging van net te ver aan’
“Met tegenwind ging ik van net te ver aan”, analyseerde Merlier nog na afloop bij Eurosport. “Ik voelde dat Milan erover kwam, hij was een beetje sneller vandaag. De ploeg heeft het de hele dag perfect gedaan, ze hebben me goed in positie gebracht. Het is jammer dat ik niet voor hen kan winnen, maar de Giro is nog niet klaar.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2024 10:00
Dit is natuurlijk een ontzettende gevaarlijke move van Merlier. Je kunt een beetje van je lijn afwijken en je kunt enorm van je lijn afwijken. Als Lefèvre consequent is, dan haalt hij Merlier uit de competitie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.