Giro 2024: Visma | Lease a Bike met opvallende move in beginfase elfde etappe
Tim van Dijke zit mee in de aanval - foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 13:00

Giro 2024: Visma | Lease a Bike met opvallende move in beginfase elfde etappe

De elfde etappe van de Giro d’Italia 2024 biedt sprinters een eerste keer kans op ritsucces in de tweede week. We zagen – in tegenstelling tot de voorbije dagen – dan ook geen hevige strijd om de vroege vlucht. Dit is voor Visma | Lease a Bike echter geen reden om het rustig aan te doen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Nederlandse formatie heeft al veel te verduren gekregen in de 107e Ronde van Italië. Eerder gaven Robert Gesink en Christophe Laporte al op door blessures, die zij bij een valpartij in deze Giro opliepen. Tot overmaat van ramp moet de ploeg ook verder zonder zijn zieke kopmannen Olav Kooij en Cian Uijtdebroeks.

De ploeg zit echter niet bij de pakken neer en dus zien we vandaag liefst twee van de vier overgebleven renners van Visma | Lease a Bike in de aanval. Tim van Dijke en Edoardo Affini rijden momenteel op kop, met de Fransman Thomas Champion van Cofidis.

De kans dat deze renners uit de greep zullen blijven van het peloton is klein. De sprintersploegen hebben namelijk hun zinnen gezet op deze etappe en controleren in het peloton. Met nog ruim 170 kilometer te gaan, bedraagt de voorsprong iets meer dan twee minuten.


Volg de elfde etappe van Foiana di Val Fortore naar Francavilla Al Mare in het WielerFlits liveblog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.