Giro 2024: Visma | Lease a Bike ziet Christophe Laporte opgeven
zaterdag 11 mei 2024 om 11:12

Giro 2024: Visma | Lease a Bike ziet Christophe Laporte opgeven

Christophe Laporte zal niet starten in de achtste rit van de Giro d’Italia. De Europees kampioen heeft nog te veel last van zijn harde valpartij in de vijfde rit. Dat heeft zijn team Visma | Lease a Bike, die al hun tweede renner verliezen, gecommuniceerd via sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Jammer genoeg moeten we meedelen dat Christophe Laporte vandaag niet zal starten. Hij is nooit volledig hersteld van zijn valpartij in de vijfde rit. Samen met het team hebben we besloten dat Christophe rust moet nemen. Word snel beter”, klinkt het vanuit Visma | Lease a Bike.

Laporte ging in de vijfde etappe hard onderuit tijdens de voorbereiding op een van de tussensprints. De Fransman zei wat tegen een lead-out van Kaden Groves en precies op dat moment reed hij over een put heen. Laporte raakte uit balans en ging hard onderuit. Eerder deze ronde raakte de Nederlandse ploeg ook al Robert Gesink kwijt na een valpartij.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.