Giro 2024: Opgave zieke Olav Kooij in Giro d’Italia, Visma | Lease a Bike nog met vijf over
Foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2024 om 09:17

Giro 2024: Opgave zieke Olav Kooij in Giro d’Italia, Visma | Lease a Bike nog met vijf over

Olav Kooij stapt na de rustdag niet meer op de fiets voor de tiende Girorit. De ritwinnaar van Napels heeft tijdens de rustdag koorts gekregen en kan zijn weg niet vervolgen, zo laat Visma | Lease a Bike weten op X.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het 22-jarige Jachtluipaard van Numansdorp boekte daags voor de rustdag, in de lastige sprintersrit naar Napels, nog zijn eerste ritzege ooit in een grote ronde. Kooij werd daarmee de eerste Nederlandse sprintwinnaar in de Giro sinds Jeroen Blijlevens in 1999.

Voordien sprintte Kooij in de eerste Giroweek ook al naar een zesde, vierde en negende plaats, waardoor hij in het puntenklassement op plaats drie – weliswaar op geruime afstand van Jonathan Milan – kwam te staan.

Kooij is de zestiende opgever in de Giro d’Italia en al de derde uitvaller bij Visma | Lease a Bike, dat eerder ook al Robert Gesink en Christophe Laporte zag afhaken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.