Giro 2019: Deelname Alejandro Valverde op losse schroeven
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2019 om 11:30

Giro 2019: Deelname Alejandro Valverde op losse schroeven

Update Kampt ook Alejandro Valverde met de vloek van de regenboogtrui? Het begint er zo langzamerhand wel op te lijken, want na een reeks teleurstellende heuvelklassiekers lijkt ook deelname aan de Giro d’Italia in gevaar te komen. Dit meldt La Gazzetto dello Sport vandaag.

De Murciaan slikte tijdens de Waalse Pijl nog een bij in, waarna hij gestoken werd in zijn keel. Een dag later kwam hij ten val op training, waarbij hij zijn heiligbeen bezeerde. “Ik wilde aan start staan van Luik-Bastenaken-Luik, maar tijdens de koers trad er geen verbetering op”, zei hij na afloop van het laatste lentemonument. Op 105 kilometer van de finish in Luik staakte hij de strijd.

En het heiligbeen speelt hem nog altijd parten. Volgens de roze sportkrant hakt Valverde de komende dagen in samenspraak met zijn ploeg de knoop door of hij zaterdag 11 mei in Bologna aan het vertrek van de 102de Giro d’Italia staat.

Valverde heeft dit seizoen nog maar één keer de handen in de lucht mogen steken. Eind februari was hij de beste op Jebel Hafeet, maar bij die ene rit in de UAE Tour is het gebleven. Wel reed de wereldkampioen naar een zevende plaats in Milaan-San Remo en ook in de Ronde van Vlaanderen (achtste) deed hij het meer dan behoorlijk.

Update: 13.20 uur

Movistar bevestigt in een statement op social media de dat de Giro-deelname van Valverde in gevaar is. Bij onderzoeken in het ziekenhuis van Murcia is een oedeem in het heiligbeen geconstateerd na het maken van röntgenfoto’s. Bij een oedeem is sprake van een ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel. Hierdoor zwelt het lichaamsdeel op.

Of Valverde de komende Ronde van Italië van de partij kan zijn is afhankelijk zijn herstel, sluit Movistar de boodschap af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.