Giro dell’Emilia finisht ook dit jaar weer op de klim van San Luca
Robert Gesink won de koers in 2009 (foto) en 2010 -foto: Cor Vos
donderdag 23 september 2021 om 15:40

Giro dell’Emilia finisht ook dit jaar weer op de klim van San Luca

De organisatie achter de Giro dell’Emilia, een van de belangrijkste Italiaanse najaarsklassiekers, heeft het parcours gepresenteerd voor de aankomende editie. De renners krijgen ook dit jaar weer meerdere keren de beklimming van San Luca, naar de beroemde Madonna di San Luca op de Monte della Guardia, voor hun kiezen.

De Giro dell’Emilia wordt verreden in de omgeving van Bologna, in de gelijknamige regio Emilia-Romagna. De route van de heuvelklassieker voert ook dit jaar weer van Casalecchio di Reno naar Bologna. Onderweg staan er al meerdere beklimmingen op het menu, waaronder de Valico di Monte Luminasio, maar de beslissing zal waarschijnlijk weer vallen op de lokale ronde met telkens de beklimming van San Luca.

Op goed 37 kilometer van de finish wordt de helling (2,1 km aan 10%, met uitschieters ver boven de 10%) voor de eerste keer aangedaan. Daarna volgen nog vier beklimmingen van de San Luca. De streep is getrokken na ruim 195 kilometer, op de top van de vijfde passage van de San Luca.

De organisatie zoekt op zaterdag 2 oktober naar een opvolger van Aleksandr Vlasov. De Russische klimmer won destijds in het tenue van Astana de Italiaanse semiklassieker, voor de Portugees João Almeida en de Italiaan Diego Ulissi. De Giro dell’Emilia wordt exact één week voor de Ronde van Lombardije georganiseerd en is voor veel renners een belangrijke testcase richting de ‘Koers van de Vallende Bladeren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.