Giro d’Italia 2020 presenteert Hongaarse etappes

donderdag 27 juni 2019 om 14:52
Giro d’Italia 2020 presenteert Hongaarse etappes

foto: Cor Vos

Het is geen verrassing meer dat de Giro d’Italia volgend jaar begint in Hongarije, maar nu heeft organisator RCS Sport ook de drie Hongaarse etappes tot in detail gepresenteerd. De 103e editie van de Giro begint met een individuele tijdrit in hoofdstad Boedapest, waarna relatief vlakke etappes volgen naar Györ en Nagykanizsa.

In april bevestigde RCS al dat de Giro d’Italia voor de allereerste keer zal starten in Hongarije, dat zelfs nog nooit een grote ronde mocht verwelkomen. Het gaat dus om drie etappes op Hongaars grondgebied, te beginnen met een individuele tijdrit van 9,5 kilometer door de straten van hoofdstad Boedapest. Het is duidelijk een tijdrit met twee gezichten.

Er is gekozen voor het Heldenplein (Hősök tere) als startlocatie van de tijdrit. Hierna gaat het over vlakke wegen langs de rivier de Donau en het Parlementsgebouw naar de oude binnenstad, waar de weg plots begint te klimmen naar de finish. De laatste anderhalve kilometer stijgt aan ongeveer 4%.

Kansen voor de sprinters 
De renners hoeven na de tijdrit geen lange verplaatsing te maken, aangezien de eerste rit-in-lijn gewoon vertrekt vanuit Boedapest. Het lijkt een etappe voor de sprinters, met onderweg slechts twee klimmetjes. Al vrij snel na de start staat de Svábvár op het programma, terwijl de Pannonhalma pas in de finale wordt beklommen. Aangezien de laatste twintig kilometer vlak zijn, lijkt een eerste massasprint tot de mogelijkheden te behoren.

De laatste etappe op Hongaars grondgebied is zo mogelijk nog vlakker. Ditmaal zijn er geen officiële beklimmingen, wat in de kaart speelt van de snelheidsduivels. De renners koersen voornamelijk langs het Balatonmeer, wat ongetwijfeld voor schitterende plaatsjes zal zorgen. De renners finishen in Nagykanizsa, in het zuidwesten van Hongarije.

Zaterdag 9 mei – Etappe 1: Boedapest-Boedapest (9,5 km, ITT)

Zondag 10 mei – Etappe 2: Boedapest-Györ (193 km)

Maandag 11 mei, Etappe 3: Székesfehérvár-Nagykanizsa (197 km)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.