Giro d’Italia bevestigt Grande Partenza 2020 in Boedapest

maandag 15 april 2019 om 15:03
Giro d’Italia bevestigt Grande Partenza 2020 in Boedapest

foto: LaPresse

De Giro d’Italia begint in 2020 definitief in Boedapest, Hongarije. Het gerucht over het Grande Partenza werd al de lucht ingeslingerd en is nu dus bevestigd door organisator RCS. Het gaat om drie etappes op Hongaarse grond.

Hoe het parcours van de drie ritten in Hongarije eruit gaat zien, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Afgelopen seizoen begon het circus van de Giro d’Italia in het Israëlische Jeruzalem. Daar wist Tom Dumoulin de eerste roze trui te pakken door de openingstijdrit te winnen. Naar verluidt was ook Marseille in de race om de start van 2020 te organiseren. Het is voor het eerst dat een grote ronde begint in Hongarije; voor de veertiende keer start de Giro buiten Italië.

Miljoenenstad
Een groot deel van de WielerFlits-lezers (70%) is voorstander van deze Giro-start in de hoofdstad Boedapest. Dat lieten zij weten in een eerder geplaatste poll. Boedapest kent ruim 1,7 miljoen inwoners en wordt doorkruist door de rivier Donau. Aan de ene kant van het water is het heuvelachtige gedeelte, genaamd Boeda. Het vlakke deel aan de andere waterkant heet Pest.

In de geschiedenis van de wielrennerij heeft Boedapest één keer het WK wielrennen op de weg georganiseerd. Dat was in 1928, toen de Belg Georges Ronsse er won.

De aanstaande Grande Partenze van de Giro d’Italia:
2019: flag-it Bologna
2020: flag-hu Boedapest
2021: flag-it Sicilië

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.