Giro d’Italia onthult wildcards: drie Italiaanse ploegen en Israel Cycling Academy welkom
foto: Cor Vos
vrijdag 25 januari 2019 om 15:08

Giro d’Italia onthult wildcards: drie Italiaanse ploegen en Israel Cycling Academy welkom

Nippo-Vini Fantini-Faizanè keert na twee jaar afwezigheid terug in de Giro d’Italia. De Italiaanse formatie is één van de vier ploegen die een wildcard kreeg voor de Italiaanse rittenkoers. Ook Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani-CSF en Israel Cycling Academy kregen een ticket; deze drie teams waren ook vorig jaar van de partij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nippo-Vini Fantini-Faizanè maakte in 2016 voor het laatst deel uit van de Giro. Dat de ploeg een jaar later ontbrak in La Corsa Rosa, was een bittere pil; het was immers de jubileumeditie van de ronde. Even werd nog geprobeerd een gemixt team met Androni Giocattoli aan de start te krijgen, maar dat verzoek werd afgewezen. Drie jaar na haar laatste optreden is de ploeg alsnog terug.

Bij de Italiaanse ploeg rijden onder anderen de Spanjaard Juan José Lobato en de Italianen Moreno Moser, Marco Canola en Ivan Santaromita.

Geen Neri Sottoli-Selle Italia-KTM
Ten opzichte van 2018 valt Neri Sottoli-Selle Italia-KTM buiten de boot. Bij de ploeg, die vorig jaar nog als Wilier Triestina-Selle Italia door het leven ging, staan onder anderen Giovanni Visconti en de Nederlander Etienne van Empel onder contract.

Wildcards Giro d’Italia
flag-it Androni Giocattoli-Sidermec
flag-it Bardiani CSF
flag-il Israel Cycling Academy
flag-it Nippo-Vini Fantini-Faizanè

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.