Giro d’Italia U23 eenmalig een 2.2-koers
foto: IsolaPress
vrijdag 26 maart 2021 om 20:14

Giro d’Italia U23 eenmalig een 2.2-koers

De Giro d’Italia voor beloften wordt dit seizoen eenmalig een 2.2-koers. De organisatie wil de hoog aangeschreven etappekoers zo openstellen voor eerstejaars eliterenners, die vorig jaar amper konden koersen als gevolg van de coronapandemie.

De organisatoren van de Giro d’Italia U23, Nuova Ciclistica Placci 2013 en Communication Clinic, hadden bij de UCI een verzoek ingediend om eerstejaars eliterenners uit 1998 te laten deelnemen aan de wedstrijd. Net die categorie werd vorig jaar hard geraakt door de coronapandemie en kon daardoor nauwelijks koersen.

Daarvoor deed de organisatie een beroep op art. 2.1.007 uit de UCI-reglementen, dat ruimte biedt voor een verruiming van de leeftijdsgrenzen. Dat verzoek werd ingewilligd en de ronde is nu als 2.2-koers op de UCI-kalender geplaatst. De Giro d’Italia U23 begint op donderdag 3 juni en duurt tot en met zaterdag 12 juni.

Tom Pidcock greep vorig jaar de eindzege in de Italiaanse ronde. Daarnaast won de Brit, die sinds dit seizoen voor INEOS Grenadiers koerst, drie etappes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.