Giro d’Italia verdeelt wildcards, geen Androni
foto: Cor Vos
woensdag 10 februari 2021 om 14:35

Giro d’Italia verdeelt wildcards, geen Androni

RCS Sport, de organisator van de Giro d’Italia, heeft geopenbaard welke drie teams een wildcard hebben ontvangen voor de 104e editie van de Italiaanse ronde: Bardiani CSF Faizanè, EOLO-Kometa en Vini Zabù. Onder meer Androni Giocattoli-Sidermec, dat de afgelopen drie jaar steeds op een ticket kon rekenen, is er in mei niet bij.

De strijd om de wildcards ging tussen de Italiaanse ploegen Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF Faizanè, Vini Zabù-Brado-KTM en EOLO-Kometa, het Franse Arkéa Samsic (de ploeg van de Giro-winnaar van 2014 Nairo Quintana, die een nieuwe deelname aan de Italiaanse ronde wel zag zitten) en Gazprom-RusVelo uit Rusland.

Alpecin-Fenix kon als beste ProTeam van afgelopen seizoen sowieso rekenen op een uitnodiging. De Belgische formatie heeft die geaccepteerd, meldde RCS Sport in een persbericht. Onlangs gaf de UCI groen licht voor een extra wildcard in de drie grote ronden. Daarom gaan niet 22, maar 23 ploegen van start in de Giro.

Eerste deelname voor EOLO-Kometa
Bardiani CSF Faizanè en Vini Zabù waren ook afgelopen jaar van de partij in de Giro. Voor EOLO-Kometa, de ploeg van Ivan Basso en Alberto Contador, wordt dit de eerste deelname. Het team zette deze winter de stap naar de ProTour en versterkte zich met onder meer Francesco Gavazzi en Manuel Belletti, die al de nodige ervaring hebben in de Ronde van Italië.

Opvallende afwezige is Androni Giocattoli-Sidermec. De Italiaanse formatie van manager Gianni Savio pakte in de afgelopen editie nog twee nevenklassementen: Simon Pellaud werd gehuldigd als winnaar van de Traguardo Volante, het tussensprintklassement, terwijl zijn ploeggenoot Mattia Bias de Fuga Bianchi voor de beste vluchter won.

Deelnemende teams Giro d’Italia 2021
flag-fr AG2R Citroën
flag-be Alpecin-Fenix
flag-kz Astana-Premier Tech
flag-bh Bahrain Victorious
flag-it Bardiani CSF Faizanè
flag-au BikeExchange
flag-de BORA-hansgrohe
flag-fr Cofidis
flag-be Deceuninck-Quick-Step
flag-us EF Education-Nippo
flag-it EOLO-Kometa
flag-fr Groupama-FDJ
flag-gb INEOS Grenadiers
flag-be Intermarché-Wanty-Gobert
flag-il Israel Start-Up Nation
flag-nl Jumbo-Visma
flag-be Lotto Soudal
flag-es Movistar
flag-za Qhubeka ASSOS
flag-de Team DSM
flag-us Trek-Segafredo
flag-ae UAE Emirates
flag-it Vini Zabù

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.