Giro-E afgeblazen na nieuwe coronagevallen

dinsdag 20 oktober 2020 om 14:33
Giro-E afgeblazen na nieuwe coronagevallen

foto: LaPresse/Andrea Alfano

De Giro-E,  een ronde voor recreanten op een e-bike die gedeeltes van het echte Giro-parcours volgen, zal Milaan niet halen. De ronde is vroegtijdig stopgezet na nieuwe coronagevallen.

[bingoal id="149835" link="http://bit.ly/bingoal_giro2021_3" title="Wie wint de derde etappe van de Giro 2021?"]

De koers werd eerder al stilgelegd nadat zeventien politieagenten besmet waren geraakt met het coronavirus. Giro-organisator RCS reageerde al op het nieuws van de besmette politieagenten. “We willen benadrukken dat de coronagevallen alleen hebben plaatsgevonden bij personeel dat exclusief werkt in de karavaan van de Giro-E.”

“Het is een evenement dat volledig losstaat van de Giro d’Italia qua organisatie, de logistiek, hotels, tijdschema’s en de startplaatsen”, zo klonk het. De Giro-E werd voor twee dagen stilgelegd, maar na de herstart bleek ook een lid binnen de organisatie en een deelnemer positief op het coronavirus.

De organisatie heeft nu besloten om de ronde vroegtijdig te beëindigen. De lokale autoriteiten en de betrokken start- en finishsteden zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de ingrijpende beslissing.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair