‘Giro-kopmanschap voor Bauke Mollema’
foto: Sirotti
donderdag 20 december 2018 om 08:40

‘Giro-kopmanschap voor Bauke Mollema’

Trek-Segafredo heeft Bauke Mollema aangewezen als kopman voor de Giro d’Italia. Volgens De Telegraaf is de Groninger daarnaast aangewezen tot het helpen van de nieuwe kopman Richie Porte in de Tour de France. Daar mag Mollema ook voor eigen kans rijden in de jacht op ritsucces.

Mollema is niet de eerste grote naam die aangeeft voor de Giro d’Italia te kiezen als hoofddoel. Landgenoot Tom Dumoulin zet alles op La Corsa Rosa, evenals Alejandro Valverde, Mikel Landa, Vincenzo Nibali, Ilnur Zakarin, Simon Yates en Miguel Ángel López. Daarnaast lijkt Primož Roglič van zins om de Giro te rijden voor het klassement.

Twee keer eerder stond Mollema aan de start van de Giro d’Italia. In 2010 was het zijn eerste grote ronde en toen werd hij al twaalfde. Pas in 2017 keerde de zwoegende Groninger terug in de Italiaanse ronde. Dat jaar werd hij zevende, op ruim 3,5 minuut van winnaar Tom Dumoulin. Afgelopen seizoen mikte Mollema op het klassement in de Tour, maar dat viel in het water. Hij gooide daardoor het roer om en ging voor ritsucces in Frankrijk en later ook nog in de Vuelta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.