Giro overweegt te starten in Washington
woensdag 4 november 2009 om 11:45

Giro overweegt te starten in Washington

De Ronde van Italië zou in één van de komende jaren best eens vanuit het Amerikaanse continent kunnen vertrekken. Washington DC, hoofdstad van de Verenigde Staten, ziet die plannen alvast zitten, volgens La Gazzetta dello Sport.

“We spelen al een tijdje met het idee om de Giro in Amerika te laten vertrekken. Maar nu is er ook concrete interesse vanuit Washington”, zegt koersdirecteur Angelo Zomegnan. Het plan kan naar verluidt op steun rekenen van Adrian Fenty, burgemeester van de stad. Als de plannen werkelijkheid worden, behoren ook twee of drie etappes langs de oostkust van de VS tot de mogelijkheden. Philadelphia en New York City zouden ook geïnteresseerd zijn.

Het zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een grote ronde buiten het Europese continent van start gaat. Toch zou de organisatie oplossingen moeten vinden voor enkele problemen, zoals de hoge kostprijs, de verre verplaatsing en de jetlag waarmee de renners geconfronteerd zouden worden. Een vlucht van New York naar Milaan duurt acht uur, en er is een tijdsverschil van zes uur tussen beide steden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.