Polsbreuk zet streep door WK-ambities Annemiek van Vleuten

donderdag 17 september 2020 om 20:26
Polsbreuk zet streep door WK-ambities Annemiek van Vleuten

foto: Cor Vos

Update

Annemiek van Vleuten kan een derde opeenvolgende eindzege in de Giro Rosa vergeten. De wereldkampioene was een van de slachtoffers van een valpartij in de slotfase van de zevende etappe. Van Vleuten liet na de finish weten dat ze vreest voor een polsbreuk. In het ziekenhuis werd dat gevoel bevestigd.

De ritzege ging na een chaotische laatste kilometer naar Lotte Kopecky, de ongelukkige Van Vleuten kwam met achterstand over de finish. De rozetruidrager kwam over de streep met maar één hand aan het stuur en na de finish vertelde ze te vrezen voor een breuk in haar linkerpols.

De gevolgen voor Van Vleuten zijn nog onbekend, maar de valpartij lijkt wel een vroegtijdig einde te maken aan haar Giro Rosa. De Nederlandse, die in de tweede etappe de leiding wist te veroveren, zal met een polsbreuk wellicht ook moeten passen voor de wereldkampioenschappen in Imola. (17 september, 15.54 uur)


Update 20.25 uur – Onderzoek wijst polsbreuk uit

Annemiek van Vleuten bevestigt aan het AD dat ze haar pols gebroken heeft. Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Haar pols is zonder verdoving ‘gezet’, zodat er geen botten over elkaar liggen. Ze reist snel naar Nederland, waar ze geopereerd zal worden aan haar pols.

De blessure heeft automatisch tot gevolg dat Van Vleuten in leidende positie uit de Giro Rosa stapt. Ook kan de uittredend wereldkampioene het WK wielrennen van volgende week in Imola vergeten. (17 september, 20.25 uur)


Marianne Vos na de finish – foto: Cor Vos

Marianne Vos: “Het was een grote domino”

Ook een andere Nederlandse wereldtopper, Marianne Vos, ging hard tegen de vlakte. De kopvrouw van CCC-Liv, die al drie etappes wist te winnen in deze Giro Rosa, kwam met een gescheurd truitje over de finish. De Poolse formatie laat via social media echter weten dat Vos ‘slechts’ last heeft van schaafwonden.

Meerdere rensters kwamen op hoge snelheid ten val, zo vertelde Vos na de finish. “We reden in dalende lijn. Het ging loeihard, we konden elkaar niet ontwijken. Het was denk ik een combinatie van stress voor de laatste bocht en wielen die elkaar raakten. Vervolgens was het een grote domino”, zo laat ze weten aan de NOS. “Ik heb denk ik wel geluk gehad.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.