Giro Rosa in 2019 met aankomst op Passo Gavia
foto: Sirotti
zaterdag 24 november 2018 om 10:57

Giro Rosa in 2019 met aankomst op Passo Gavia

De Giro Rosa, ook wel de Giro d’Italia Femminile genoemd, bevat komend jaar een aankomst op de Gaviapas. Dat meldt het Italiaanse Tuttobiciweb. De Gaviapas is met zijn ruim 2600 meter hoogte één van de hoogste paswegen van Europa. Ook lijkt er een ploegentijdrit te worden opgenomen in het parcours.

Annemiek van Vleuten, die dit jaar de titel pakte in de Giro Rosa, reageerde vrijwel meteen op het nieuws via haar social media. In juli won ze liefst drie etappes, waaronder naar de Monte Zoncolan, en het eindklassement. Op Twitter schreef de wereldkampioene tijdrijden, die momenteel herstelt van een knieblessure, kort en bondig: “Love this!”

De Giro Rosa staat gepland voor 5 tot en met 14 juli.

Cima Coppi
De Gaviapas is ook opgenomen in het parcours van de Giro d’Italia voor mannen en maakt er deel uit van de zestiende etappe met aankomst in Ponte di Legno. De klim geldt als de Cima Coppi van deze Giro, het hoogste punt van de rittenkoers. Beroemd werd de passage in 1988, toen de renners te maken kregen met een sneeuwstorm. Die rit werd gewonnen door Erik Breukink.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.