Giro Rosa schrapt Passo Gavia vanwege lawinegevaar

donderdag 4 juli 2019 om 17:04
Giro Rosa schrapt Passo Gavia vanwege lawinegevaar

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Anna van der Breggen zullen in de aankomende Giro Rosa niet over de mythische flanken van de Passo Gavia koersen. De organisatie heeft namelijk besloten om de klim uit het parcours te halen vanwege lawinegevaar.

Aanvankelijk was het plan om op dinsdag 9 juli naar een hoogte van 2652 meter te koersen, maar dit feestje gaat niet door. De besneeuwde Passo Gavia blijkt namelijk niet veilig genoeg als aankomst van een wielerkoers, in dit geval dus de Giro Rosa. Eerder dit jaar bleek de Gavia ook al onbegaanbaar voor de Giro d’Italia.

De organisatie van de Giro Rosa heeft echter al een alternatieve route uitgestippeld. Het startschot klinkt nog altijd in het plaatsje Ponte in Valtellina. De rensters koersen vervolgens naar wintersportplaats Bormio en Valdidentro, om niet veel later te beginnen aan de slotklim naar het meer van Cancano.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Giro Rosa finisht op de flanken van deze klim. In 2011 wist Emma Pooley rozetruidrager Marianne Vos te verslaan in een sprint-à-deux. De organisatie zal binnenkort de volledige details bekendmaken.


Lees ook: Voorbeschouwing Giro Rosa

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair