Giro Rosa: Selecties Mitchelton-Scott en Team Sunweb
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2019 om 18:30

Giro Rosa: Selecties Mitchelton-Scott en Team Sunweb

Daags voor het Grand Départ van de Tour de France in Brussel begint in Cassano Spinola de Giro Rosa voor vrouwen. Titelverdedigster is Annemiek van Vleuten, die al weet met welke ploeggenoten van Mitchelton-Scott ze naar Italië reist. Ook Team Sunweb heeft de selectie al rond.

Van Vleuten mikt op titelprolongatie

Van Vleuten krijgt in haar jacht op een nieuwe roze trui onder meer steun van landgenote Moniek Tenniglo. De andere vier rensters in de ploeg zijn Sarah Roy, Grace Brown, Amanda Spratt en Lucy Kennedy uit Australië. Vorig jaar wist Spratt nog naar de derde plaats in het algemeen klassement te rijden.

“Ik denk dat ik mij optimaal heb voorbereid”, zegt Van Vleuten. “Ik weet dat hoogtestages goed werken voor mij. Ik denk dat we aan de start komen met een heel goed team, met veel sterke rensters als Moniek, Sarah en Grace. Ik heb mij zo gefocust op de Giro Rosa, dat ik niet echt vlakke tijdrittrainingen heb gedaan. Winst op het NK gaf mij een teken dat ik nog steeds de power heb.”

“Met twee aankomsten bergop is deze Giro episch, ook omdat er nog een ploegentijdrit met klim in zit en een paar golvende etappes. Ze hebben echt een heel lastige Giro gemaakt dit jaar. Ik hou er echt van dat de organisatie een beroemde klim als de Gavia in het parcours heeft gestopt. Ik heb het gevoel dat meer rensters een doel maken van de Giro. Ik zie meerdere meiden goed klimmen, dus het wordt een mooi gevecht”, zegt Van Vleuten. Ze kijkt dan vooral naar Anna van der Breggen en Katie Hall van Boels-Dolmans.

Selectie Mitchelton-Scott voor de Giro Rosa (5-14 juli)
flag-au Grace Brown
flag-au Lucy Kennedy
flag-au Sarah Roy
flag-au Amanda Spratt
flag-nl Moniek Tenniglo
flag-nl Annemiek van Vleuten


Brand kopvrouw Team Sunweb

Brand, Mackaij en Soek – foto: Cor Vos

Bij Team Sunweb zijn drie Nederlandse rensters opgeroepen: Lucinda Brand, Floortje Mackaij en Julia Soek. Pfeiffer Georgi, Leah Kirchmann en Juliette Labous maken het zestal compleet. Brand miste vorig jaar het eindpodium in de Giro Rosa nipt, ze werd vierde op 1:06 van de nummer drie.

“Lucinda is onze troef voor het klassement. Zij is net terug van hoogstestage en gemotiveerd om haar prestatie van vorig jaar te herhalen”, legt ploegleider Nicolas Marche uit. De Franse Labous zal Brand zo lang mogelijk bij moeten staan en gaan voor het jongerenklassement. Voor Mackaij en Kirchmann is er een dubbele taak; de kopvrouwen steunen en gaan voor ritzeges. Soek is de wegkapitein, Georgi zal bij haar debuut vooral leren.

Selectie Team Sunweb voor de Giro Rosa (5-14 juli)
flag-nl Lucinda Brand
flag-gb Pfeiffer Georgi
flag-ca Leah Kirchmann
flag-fr Juliette Labous
flag-nl Floortje Mackaij
flag-nl Julia Soek


Lees vanaf woensdag op WielerFlits een uitgebreide vooruitblik op de Giro Rosa

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.