Giro-sensatie Ardila in de belangstelling van WorldTour-teams
foto: IsolaPress
zondag 23 juni 2019 om 13:34

Giro-sensatie Ardila in de belangstelling van WorldTour-teams

Andres Camilo Ardila lijkt op weg naar de eindzege in de Giro d’Italia U23. De 20-jarige Colombiaan maakt vooral indruk in de bergen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de beloftevolle klimmer in de belangstelling staat van meerdere WorldTour-teams. “Ik heb meerdere aanbiedingen op zak, maar ik zal pas na de Giro evalueren”, zo vertelt Ardila.

Vandaag staat de bijzonder korte slotetappe van de Giro d’Italia U23 op het programma. De renners koersen in totaal slechts 39,9 kilometer, maar het belooft een loodzware finale te worden, aangezien de finish ligt op de top van de Passo del Fedaia. Toch lijkt Ardila al zeker van de eindzege, aangezien hij een geruststellende voorsprong heeft van ruim vier minuten.

Dat de Colombiaan de beste klimmer is, liet hij zien met ritzeges op de Monte Amitata en de Passo Maniva. Het heeft heel wat WorldTour-ploegen doen besluiten om de renner een aanbieding te doen. “Maar ik kijk niet te ver vooruit”, houdt Ardila de boot af. “Mijn focus ligt volledig op deze Giro.”

“Ik wil eerst deze koers afronden”, zo gaat hij verder. “Daarna zal ik de verschillende opties evalueren. Ik heb nog niemand gesproken. Ik bekijk het echt dag per dag”, aldus de renner. “Maar ik hoop binnen vier tot vijf jaar wel te schitteren in de WorldTour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.