Giro-winnaar Carapaz laat Tour de France voorlopig links liggen

dinsdag 4 juni 2019 om 08:43
Giro-winnaar Carapaz laat Tour de France voorlopig links liggen

Richard Carapaz - foto: Cor Vos

Tom Dumoulin, Chris Froome en alle andere klassementsrenners die hopen komende zomer de Tour de France te winnen hoeven niet bevreesd te zijn voor Richard Carapaz. In gesprek met AS sluit de winnaar van de 102de Giro d’Italia deelname aan La Grande Boucle namelijk uit.
Nadat Richard Carapaz zich afgelopen zondag de annalen van de wielersport in fietste door de Giro d’Italia op zijn naam te schrijven wordt de man uit Ecuador geleefd. Gisteren werd hij ontboden op het hoofdkantoor van Telefónica, het moederbedrijf van Movistar. Daar werd hij in het zonnetje gezet voor zijn prestaties, maar ook kreeg de media gelegenheid om hem enkele vragen te stellen.

Toen een journalist van AS hem vroeg of hij zich nu zou gaan richten op de Tour de France antwoordde Carapaz ontkennend: “Nee. Ik zou de Tour in een van de komende jaren best willen rijden. Ik weet niet of ik hem kan winnen, al ga ik het zeker proberen. Maar dit jaar heb ik mezelf voorbereid op de Giro en dat ga ik nu doen voor de Vuelta.”

Carapaz zal deze week nog in Spanje blijven alvorens terug te keren naar zijn thuisland. In Ecuador zal hij worden gehuldigd, waarna hij zich verder gaat voorbereiden op de tweede helft van zijn seizoen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.