Giro-winnaar Carapaz tekent voor drie jaar bij Team Ineos
foto: Cor Vos (archief)
maandag 2 september 2019 om 18:07

Giro-winnaar Carapaz tekent voor drie jaar bij Team Ineos

Movistar raakt naast Nairo Quintana ook Richard Carapaz kwijt. De Giro-winnaar uit Ecuador heeft een contract voor drie jaar getekend bij Team Ineos. Dat maakt de Britse miljoenenploeg vandaag bekend. “Ik voel dat dit een geweldige kans voor mij is om mijn ontwikkeling door te zetten en te groeien als renner. Ik werk nu met een team dat jaar na jaar erg sterk voor de dag komt”, zegt Carapaz.

De 26-jarige Carapaz schreef eerder dit seizoen historie door als eerste Ecuadoriaanse renner een grote ronde te winnen. Hij bleef Vincenzo Nibali en Primoz Roglic voor in de Giro d’Italia. “Ik ken al veel renners bij Team Ineos en ik kijk uit om met iedereen samen te werken volgend seizoen. Ik denk dat ik goed in de groep pas en mijn volledige potentieel kan benutten de komende jaren. Ik wil grote overwinningen behalen”, aldus Carapaz.

Ploegmanager Dave Brailsford is blij dat met Carapaz de eerste nieuwkomer voor 2020 binnen is. “We zijn al lang fan van zijn talent als coureur en hebben zijn ontwikkeling jarenlang van dichtbij gevolgd. Daarbij hebben wij hem aangewezen als een potentiële renner voor onze ploeg”, zegt Brailsford. “Hij is een fantastische klimmer, maar is ook heel veelzijdig. Daarnaast is hij nog relatief jong en ik ben ervan overtuigd dat hij zich kan blijven ontwikkelen en verbeteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.