Githa Michiels na opgave: “Je wil niemand teleurstellen, maar van binnen sterf je”

dinsdag 27 juli 2021 om 13:07
Githa Michiels na opgave: “Je wil niemand teleurstellen, maar van binnen sterf je”

foto: Cor Vos (archief)

Githa Michiels zag haar mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen al snel in rook opgaan. De tienvoudig Belgisch kampioene kwam vroeg ten val en moest met veel pijn verder. Uiteindelijk moest ze opgeven door een te grote achterstand. “Ik had meteen veel pijn, maar het zijn de Spelen en je wil door.”

“Na die val was heel mijn evenwichtsgevoel weg. Ik kan nog altijd niet recht kijken”, laat een geëmotioneerde Michiels aan Sporza weten. “Ik wilde de flow terugvinden, maar het was al moeilijk om op de fiets te blijven. Als je al niet goed kan zien terwijl je stapt, dan is het op zo’n parcours vol rotsen zeker niet simpel. Ik sta nog altijd te trillen. Ik ben een beetje de kluts kwijt.”

De enige Belgische deelneemster kwam op den duur op een ronde achterstand en werd uit koers genomen. Ze lag op dat moment op de 21e positie. “Ik voelde me fysiek goed, maar na die crash was het eigenlijk al game over. Ik heb mijn best gedaan, maar daar koop je niets mee. Ik ben teleurgesteld en alles doet pijn. De mentale pijn is nog groter.”

In juni kwam de 38-jarige renster ook al ten val tijdens de Wereldbekermanche in Leogang. Bij die valpartij liep Michiels een breukje op in de kop van de schouder. “Ik heb heel hard gewerkt om hier te zijn. En dan val ik hier weer. Het nummer 13 heeft zijn reputatie waargemaakt. Parijs wordt een nieuwe kans, hoop ik,” besluit Michiels. In 2024 zijn de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.