Giulio Ciccone: “Grote ronde winnen is mijn doel”

zaterdag 2 november 2019 om 13:58
Giulio Ciccone: “Grote ronde winnen is mijn doel”

Giulio Ciccone - foto: Cor Vos

Giulio Ciccone won dit jaar de bergtrui in de Giro d’Italia en daarnaast reed hij tijdens de Tour de France een paar dagen in de gele trui. Maar zijn ambities reiken verder dan dat. De 24-jarige Italiaan droomt namelijk hardop van het winnen van een grote ronde. Dit zegt hij in een interview met Cyclist.

“Het dragen van de gele trui was al een droom toen ik nog klein was. Dit jaar ging ik naar de Tour om ervaring op te doen, dus toen ik de gele trui nam was dat iets heel speciaals voor mij. Het is bijzonder voor iedere renner.”

Het maakt dat de klimmer van Trek-Segafredo zelfs droomt van meer: “Ik weet nog niet wanneer, maar ik wil ooit een grote ronde winnen. Dat is mijn doel”, stelt Ciccone. Hij beseft zich terdege dat dit nog niet voor volgend jaar zal zijn. “Ik weet nog niet welke grote ronde ik ga rijden, maar ik zal hetzelfde programma als Vincenzo Nibali afwerken. Ik zal aan zijn zijde rijden, maar ik weet nog niet precies in welke rol”, blikt hij vooruit op 2020.

Ervaring opdoen
Ciccone hoopt veel op te steken van de gehaaide Siciliaan die overkomt van Bahrain Merida. “Met hem kan ik een hoop ervaring opdoen, maar ik zal nog moeten wachten om zelf voor een klassement te kunnen gaan. Volgend jaar hoop ik een etappe te winnen en Vincenzo te ondersteunen. Als ik dat kan doen zal ik blij zijn.”

Ciccone won dit jaar de Giro-rit over de Mortirolo- foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.